fredag 30. oktober 2009

Kanskje kommer kongen?

Gladnyhetene strømmer på nå før landsmøtet. Den ene dagen preger en smilende nyslått kunnskapsminister hjemmesiden: Kristin kommer på landsmøtet, den neste: Jens kommer på landsmøtet. Hva blir det neste?
Så vidt jeg vet er det første gangen Utdanningsforbundet eller noen av urorganisasjonene, har blitt beæret med statsministervisitt. Er det tilfeldig? Neppe. Vi får vel tro at Jens har andre motiver enn å komme seg unna Karitas bokslipp. Selv om kalenderen til Jens viser at han har et stramt program onsdag formiddag, rekker han nok å sjarmere landsmøtet før han haster videre til åpning av Lillehammer læringssenter.

"Jeg er helt sikker på at landsmøtet vil gi dem en varm velkomst og ha store forventinger til budskapene som kommer," sier leder Helga. Kontrasten til landsmøtet 2003 er påfallende. Da var det en annen statsråd-Kristin som var ventet - og forspillet var mer preget av skepsis og harme enn forventninger og varme.

I forkant av landsmøtet hadde enkelte medieutspill fra tillitsvalgte sådd tvil om ministeren i det hele tatt var velkommen. Kunne vi vente pipekonsert og at landsmøtet vendte statsråden ryggen, bokstavelig talt? Stemningen var såpass opphetet at Helga fra talestolen ba landsmøtet besinne seg og ta imot statsråden med høflighet - hun var tross alt invitert. Vi tok poenget!

Men hva skjedde? En ting er å opptre reservert høflig, men spontanapplaus og velvillig latter er ikke ingredienser i en slik oppskrift. Og det var netopp det som skjedde! Dagbladet hadde overskriften Clemet sjarmerte lærerne les oppslaget her


Noen av oss bar med oss en skuffelse over dette helt inn i landsmøte-middagen der fru Clemet fikk nye muligheter til å utfolde seg med sjarm og vidd. Borgerskapets diskrete sjarm funker også utenfor egen klasse.

Men altså- det blir nok lettere for dette landsmøtet. Godt landsmøte!

1 kommentar:

  1. Håper LM står fram som en positiv sak for landets lærere. Klar og tydelig politikk og satsing på en sterk fagforening! Lykke til, dela i debattene og la Buskerud-benken være godt synlig!

    SvarSlett