søndag 18. oktober 2009

Forbundsuker

I år har Utdanningsforbundet prøvd noe nytt. Som en oppstart til landsmøte, oppfordres tillitvalgte på sentralt-, fylkes- og lokallagsnivå til å skape lokale arenaer hvor tillitsvalgte og medlemmer møtes og diskuterer aktuelle politiske saker. Aktiviteten skulle fortrinnsvis skje i uke 41 og 42 og går under betegnelsen forbundsuker. Formålet med forbundsukene er å øke engasjementet og demokratiet i organisasjonen. Ideen kommer visstnok fra Fagforbundet som har en innarbeidet tradisjon for at tillitsvalgte reiser rundt på arbeidsplassene i forkant av LO-kongressen. En rundhåndet utdeling av diverse profileringsartikler sikrer både god medlemspleie og rekruttering av nye.

I Buskerud har vi i år prøvd ut dette i to lokallag. Vi bestemte oss for å følge et opplegg a la Fagforbundet. Kan de - så kan vi! Utstyrt med diverse profileringsmateriell, sjokolade, vafler og høy sjarmfaktor oppsøkte vi diverse arbeidsplasser i Nedre Eiker og Ringerike- både barnehager og skoler. Vi hadde selvsagt gjort avtale med styrer/rektor på forhånd. De har tatt oss imot på en veldig positiv måte- de aller fleste er jo også medlemmer.

Jeg har fått være med både i Ringerike og Nedre Eiker. Det har vært stas! Bare hyggelige medlemmer (hjelper kanskje med sjokolade og vafler?!) og mange fine samtaler- om enn ikke akkurat om landsmøtesakene. Det er nå helst de lokale forholdene som engasjerer mest- naturlig nok. Synes også det er helt rimelig at vi- når vi trenger oss på på denne måten- først og fremst er opptatt av deres agendaer.

Det var også veldig hyggelig å se hvor godt de tillitsvalgte fra lokallagene ble tatt imot. Og mange medlemmer benyttet anledningen til å si at de var fornøyd med innsatsen deres. Alt i alt tror jeg derfor dette var en vitamininnsprøyting for oss tillitsvalgte. Vårt engasjement blir i hvert fall stimulert av slike møter. For å sitere nestleder Steinar: "Det er ok å møte medlemmer uten en power point mellom oss også!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar